tax shelter 

Investeer als Business Angel en geniet een belastingvoordeel tot 45%!

Controleer via onderstaande checklist of uw investering voor Tax Shelter in aanmerking komt.

Met dank aan:


co-investeren met Business Angels

Participatiefonds vlaanderen

Participatiefonds Vlaanderen heeft als opdracht het bijdragen aan de verhoging van de slaagkansen van ondernemingen door het verschaffen van achtergestelde leningen, al dan niet in cofinanciering met andere partners. Participatiefonds Vlaanderen heeft zijn leningproducten aangepast en biedt voortaan nog twee producten aan:

De vroegere Starteo-, Optimeo- en BA+-leningen zijn samengesmolten in de Kmo-cofinanciering

De vroegere Startlening is vervangen door de Startlening+

Meer info hierover op de website van PMV

AAAF

Ark Angels Activator Fund NV is een gesloten risicokapitaalfonds (closed-end private equity investment fund) met een kapitaal van 14.8 M EUR. Het Fonds is erkend als ARKIV en heeft het statuut van Private Privak naar Belgisch recht bekomen. Het Fonds wordt beheerd door BAN Vlaanderen VZW, ING België & de 3 fondsmanagers middels een opgerichte beheersvennootschap.

Het Fonds zal prioritair optreden als co-investeerder in investeringen die worden gedaan door business angels die lid zijn van BAN Vlaanderen maar co-investeert ook met andere kapitaalverschaffers.

Het zal zich niet alleen richten op investeringen in jonge groeibedrijven maar ook in bedrijven in de groei- of overdrachtsfase met een exploitatiezetel in Vlaanderen.

Bekijk de website »


AAF

Het durfkapitaalfonds, Ark-Angels Fund NV werd als Belgische Private Privak, eind 2007 opgericht door BAN Vlaanderen, samen met Arkimedes, het risico-investeringsvehikel van de Vlaamse overheid en trad van 2007 tot november 2011 op als co-investeringsfonds voor de Vlaamse business angels.

Het Ark-Angels Fund NV kan momenteel enkel nog vervolginvesteringen doen in de bedrijven waarin reeds geïnvesteerd is.

Contact:
Rudi Severijns, Fondsmanager: rudi.severijns@aaafund.be

Reginald Vossen, Gedelegeerd Bestuurder: r.vossen@ban.be

Portfolio

Elementi nv

Elementi nv bottelt lekker bronwater uit IJsland.

In plaats van mee te gaan met de huidige trend om leiding-, grond- en recuperatiewater intensief te bewerken voor menselijke consumptie, bottelt Elementi alleen bronwater uit onvervuilde locaties om het zo intact en zuiver mogelijk op de markt te brengen. 'Levend' water uit de natuur, in plaats van 'dood' industrieel water. Hun eerste product verschijnt in februari op de Belgische markt in vooral biowinkels en drankenhandels onder de merknaam Lifjalla.

Lifjalla is een merk van Elementi nv, opgericht door Els Demeulenaere met de hulp van 3 Business Angels samen met het Ark Angels Fund.

Terrazza

ARK-Angels investeert samen met 4 business angels van BAN Vlaanderen in het Oost-Vlaamse Terrazza NV.
Terrazza heeft een innovatief borstelconcept ontwikkeld voor de reiniging van harde oppervlakten en vloeren. De oplossing van Terrazza is een milieuvriendelijk alternatief voor hogedruk- en chemische reigingsmethoden.
Via de huidige kapitaalverhoging haalt de onderneming verse middelen op met het oog op verdere groei. De middelen zullen ondermeer bestemd zijn voor de ontwikkeling van een geïntegreerd reinigingssysteem voor de institutionele markt.
De investering van AAF bedraagt 1/3e van het totale investeringsbedrag. Er is tevens een vervolginvestering voorzien, die gekoppeld is aan het bereiken van bepaalde mijlpalen door Terrazza.

Meer informatie op: www.terrazza.be

REstore

REstore werd opgericht in 2010 door Jan-Willem Rombouts, Pieter-Jan Mermans en Jos Gheerardyn. Samen hebben zij meer dan 20 jaar internationale ervaring in kwantitatieve software ontwikkeling, en brede expertise in diverse financiële- en energiemarkten. Als eerste onafhankelijke demand-response aggregator in de Benelux, wenst REstore meer dan 100 MW flexible vermogen te beheren in de komende jaren, door verder te bouwen op huidige partnerships met energiebedrijven en door contracten te sluiten met industriële verbruikers vanaf 2012.

Meer informatie op www.restore.eu

Cars On The Web

CarsOnTheWeb.com is een Europese online B2B autoveiling met vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk en Italië die voertuigen (leasingwagens, stockwagens en luxe wagens) verkoopt aan professionele handelaars. Onze website www.carsontheweb.com is niet open voor het grote publiek. De tweedehands voertuigen die op onze site worden geveild, zijn afkomstig van leasingbedrijven en autofabrikanten uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Wij bieden een hoogwaardige selectie van wagens afkomstig van betrouwbare partners. Via onze website vinden jaarlijks duizenden tweedehandsvoertuigen hun weg naar een nieuwe eigenaar. 

meer infomatie op: www.carsontheweb.com.

Rubanco

Rubanco is de holdingvennootschap boven Ruban Zelfbouw, een snelgroeiende onderneming actief in zelfbouwprojecten. Ruban Zelfbouw assisteert bouwers en verbouwers bij het uitvoeren van elektriciteitswerken en het plaatsen van ventilatie via kant-en-klare bouwmodules. Ook mensen die een centraal stofzuigsysteem wensen te installeren kunnen bij Ruban Zelfbouw terecht. Marktonderzoek wijst uit dat meer dan 80% van de bouwers en verbouwers op één of andere manier zelf werken uitvoert aan hun project. Zelfklussers laten zich daarbij in toenemende mate bijstaan door gespecialiseerde bedrijven zoals Ruban Zelfbouw.

Meer info: www.rubanzelfbouw.be

Gatewing

Gatewing werd in 2008 opgericht door de jonge ondernemers Maarten Vandenbroucke, Maarten Van Speybroeck en Peter Cosyn. In 2010 traden 3 Business Angels van BAN Vlaanderen en het Ark-Angels Fund toe tot het kapitaal van Gatewing.

Gatewing ontwikkelt geomatica-oplossingen op basis van onbemande vliegtuigen voor civiele doeleinden. Het bedrijf bedient klanten in ondermeer de mijnbouw, plantage-exploitatie en grote infrastructuurwerken. Dankzij het gebruik van een onbemand vliegtuigplatform zijn grote kostenbesparingen mogelijk in vergelijking met klassieke meetoplossingen als bemande vluchten en satellietfotografie.

Meer info: www.gatewing.com

Gatewing: trade sale aan Trimble (U.S.) in april 2012.

Destiny

Destiny NV. levert kostefficiënte internetoplossingen van 2 tot 100 Mbps over koper via haar eigen netwerk. Bedrijven hebben nood aan internetoplossingen op maat. Vaak worden bedrijven verplicht te investeren in duur internet via glasvezel met een overcapaciteit tot gevolg. Destiny NV. biedt een volwaardige en goedkopere oplossing aan: internet via bestaande koperkabels met snelheden tot 100 MBit/s.
Participatie verkocht aan Mentha Capital in mei 2016.

meer info: www.destiny.be

Elsyca

Elsyca werd opgericht in 1997 als spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het Von Karman Instituut (VKI) en begon met een startkapitaal dat volledig bijeengebracht werd door de stichters. In 2003 droeg het BI3 fonds substantieel bij tot een nieuwe kapitaalsverhoging.

Elsyca ontwikkelde een unieke en met succes beproefde technologie om elektrochemische processen te modelleren, te simuleren en te optimaliseren. Elsyca levert unieke, pasklare oplossingen, bestaande uit engineering diensten, hoog performante tooling en geïntegreerde software aan de Electronica industrie, de Surface Finishing industrie (Automobiel, Lucht- en Ruimtevaart, Industriële toepassingen) en voor Corrosie Protectie toepassingen.

Ondertussen zijn ook twee business angels ingestapt en heeft het co-investeringsfonds eveneens een participatie genomen.

Meer info: www.elsyca.com

Leuven air Bearings

Leuven Air Bearings werd in 2006 opgestart door Professor Farid Al-Bender en Johan Van den Bossche als Spin-Off van de KULeuven. Het bedrijf ontwikkelt en produceert hoge snelheid en hoge precisie luchtlagers voor industriële toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn rotatieve luchtlagers in motoren en generatoren, of snel-roterende luchtlagers in industriële machines De ontwikkelde technologie is gebaseerd op twee patenten en heeft als competitief voordeel op de magnetische lagers dat zij bij toepassing goedkoper blijkt te zijn, zowel in het productieproces als in onderhoud. 


Meer info: www.leuvenairbearings.com

Tesin NV

Tesin NV is een jonge innoverende onderneming die zich specialiseert in high speed vision en storingsanalyse. Zij gebruiken deze technologie bij het onderhoud en de herstelling van industriële machines en zoeken naar de oorzaak van productuitval, machine-stilstanden en van terugkerende machinebreuken. Ze bekijken hoe cyclustijden kunnen worden geoptimaliseerd. Verder werkt Tesin ook aan een real time high speed camera waarvoor wereldwijd een patent werd aangevraagd.

Meer info: www.tesin.be