Zomerse groeten van Rik Van den Hende van Croqino's® 

Op vakantie ver van je bedrijf of eerder kort bij de zaak blijven?

‘Noodgedwongen’ IN mijn zaak. De zomervakantie is de drukste periode aan zee en zeker als je in de horeca actief bent. Tijdens de 2 maanden van de zomervakantie draaien we praktisch evenveel omzet als tijdens het volledige eerste semester, dus is het dan ‘alle hens aan dek’. We zijn tijdens die periode ook 7/7 geopend van 9u – 19u.
Gelukkig zie ik Croqino’s als mijn ‘hobby’ en voelt dat voor mij niet echt als werken aan.



Is de zomer een periode om je batterijen op te laden of werk je liever gewoon door? Chillen of filosoferen? 
Niettegenstaande het vele werk proberen wij toch ’s avonds ook een beetje te ontspannen en vind je ons af en toe in de beach bar van Polé Polé voor een verfrissend biertje of een fruitige sangria. Met het minder warme weer van de laatste tijd valt dat helaas wat tegen dit jaar. Uiteraard heeft iedereen af en toe wat vakantie nodig en dus hebben we onze batterijtjes op voorhand, begin juni, al wat opgeladen tijdens een uitstap naar het prachtige Venetië. Ook al kent iedereen Venetië als een plek met een massa toeristen, er zijn daar ook heel rustige buurten en daar gaan we graag af en toe naar toe om op adem te komen. In Venetië heb je sowieso geen lawaaierige en stinkende auto’s noch vervelende fietsers die je de pas kunnen afsnijden, lekker rustig chillen dus en genieten van de plaatselijke (vooral eet en drink-)cultuur šŸ˜Š

Krijgt je onderneming meer of minder aandacht gedurende deze periode? Zomerdip of verkoopboost?
De meeste aandacht gaat tijdens deze periode naar Croqino’s maar evengoed blijf ik dan ook op antenne wat mijn activiteiten als coördinator bij BAN Vlaanderen betreft. De combinatie is ideaal, wanneer het druk is bij Croqino’s is het iets minder druk bij BAN Vlaanderen en vice versa.

Hoeveel keer per dag grijp je naar je mobiel/laptop/iPad? Misschien zelfs langs het zwembad?

Wat het mobieltje betreft valt dat goed mee maar op mijn laptop spendeer ik ook tijdens deze periode toch dagdagelijks een goede 2 uur.

Spendeer je meer tijd aan familie en vrienden tijdens deze periode?

Aangezien ik samen met mijn echtgenote Els Croqino’s heb opgericht en run, zien we elkaar tijdens de vakantie meer dan anders. Ook zijn 2 van mijn 3 kinderen actief als jobstudent bij Croqino’s en zie ik hen dus ook veel meer dan anders, maar natuurlijk toch vanuit een verschillende invalshoek. Thuis ben ik hun vader, hier ben ik hun werkgever al is die scheidingslijn soms moeilijk te trekken. 's Avonds spreken we wel eens met vrienden af om samen gezellig te gaan uiteten, maar die moeten zich dan wel ‘opofferen’ om tot in Oostende te komen want wij geraken hier niet voor 20u weg.

Over Croqino's®

Croqino’s ® is gegroeid uit het eerste initiatief Gofroo ® genaamd en staat voor een fast casual restaurant (snel maar met hoogstaande kwaliteit) gespecialiseerd in de Croqino ® (een volkoren en gesloten variant van de gekende croque)

• Een Croqino ® is bovendien zeer handig bij het eten (geen gesmos) en ook makkelijk thuis op te warmen in de broodrooster

• Wij maken alle Croqino’s ® volledig in huis (volledig artisanaal), wat betekent dat wij zowel het deeg zelf bereiden (en dus onze eigen warme bakker zijn) als de volledige afwerking tot een lekker en kwaliteitsvol product in een optimale verhouding volkoren tarwe/volkoren spelt (met als gevolg een elegantere/fijnere smaak van het brood dan mochten we gewoon met 100% tarwe werken)

• We hebben op dit moment keuze tussen +/- 15 hartige soorten (van een gewone Croqino Monsieur, een Caesar, een Bolognaise, tot een zomerse BBQ en/of Pepperoni versie. Dit kan eventueel gecombineerd worden met lekkere ovengebakken frietjes of een fris slaatje en vormt een volwaardige maaltijd. Bovendien zijn er ook steeds een 4 tal zoete versies verkrijgbaar, van lekkere Nutella of Speculoos vullingen tot een Tom Pouce versie. Tot slot krijgen koffie en thee de aandacht die zij verdienen en werden die door onze barista/ theesommelier geselecteerd.