Gentse verzekeringsstartup WeGroup haalt 650 000 euro op in eerste kapitaalsronde

Gent, 27 december 2018 – De Gentse verzekeringsstartup WeGroup sluit haar eerste werkingsjaar af met een succesvolle kapitaalsronde van 650 000 euro. De ronde werd tot stand gebracht door een samenwerking met het Business Angels Network Vlaanderen, de universitaire accelerator IMEC en meer dan honderd crowd investeerders. Met dit extra kapitaal mikt WeGroup erop haar groei in de Belgische markt te versnellen, maar werpt het ook al een blik op internationale uitbreiding.

WeGroup is een zogenaamde insurtech startup die er zich op richt om aanbieders van verzekeringen, zoals makelaars en agenten, te connecteren met hun steeds groter wordende digitale doelgroep. Het maakt hiervoor gebruik van artificiële intelligentie die voorspelt wanneer een klant best benaderd wordt, of wanneer deze blootgesteld is aan een verzekerd risico. Eerder dit jaar viel de startup reeds internationaal in de prijzen met haar innovatieve technologie.

Naast financiële middelen haalt WeGroup met deze kapitaalsronde heel wat ervaring aan boord. De kapitaalsronde wordt immers geleid door business angel Wouter Reggers, die in de verzekeringssector niet aan zijn proefstuk toe is. Zo was hij meer dan twintig jaar actief bij internationale spelers, onder meer als CEO van Vanbreda International en van de Europese activiteiten van het Amerikaanse Cigna. “Ik heb al heel wat investeringsdossiers zien langskomen, maar de vernieuwing die WeGroup in de markt zet is volgens mij precies wat de verzekeringsindustrie nodig heeft”, aldus Reggers. Behalve door business angels wordt de ronde ook ondersteund door de academische startup accelerator IMEC en, opvallend, door meer dan honderd crowd investeerders via het crowdfunding platform Spreds. Met deze laatste is WeGroup de eerste verzekeringsstartup die erin slaagt het vertrouwen van het publiek te winnen.

Met het opgehaalde kapitaal richt de Gentse startup zich in eerste instantie op de Belgische markt. “We zijn het afgelopen jaar druk bezig geweest met het verwerven van onze eerste klanten en het ontwikkelen van onze technologie. Nu is het tijd om grootschalig de markt op te gaan” verklaart WeGroup’s CEO Arvid De Coster. Naast België kijkt het jonge bedrijf ook al richting internationale uitbreiding, een ambitie die volgens De Coster nog veel te weinig wordt geuit binnen Belgische startup bedrijven.

BRON: WeGroup

Deel dit nieuwbericht

Gerelateerde artikels

Update

BAN Vlaanderen houdt rekening met een nieuwe realiteit die elk van ons beïnvloedt en bezig houdt. We hebben besloten om met het hele team blijven verder te werken en zo bedrijven aan investeerders te matchen. Dat lijkt ons “wijs” in deze omstandigheden.

Onze evenementen en vergaderingen zullen voorlopig zoveel mogelijk virtueel en online gebeuren. Dit betekent concreet dat al onze opleidingen en matching fora zullen aangehouden worden, gebruik makende van alternatieve digitale middelen. Laten we van de nood een deugd maken en deze nieuwe manier van werken, vergaderen en netwerken samen verder ontdekken en uitdiepen. Voor vragen, stuur ons gerust een bericht op info@ban.be of contacteer onze coördinator in uw regio.