In de BAN
van jouw ding

Hét platform waar kapitaalzoekende
ondernemers en privé-investeerders
elkaar vinden

Meld je project aan

Voor ondernemers

Wat mag je verwachten van BAN Vlaanderen?

  • Je kiest altijd zelf met wie je in zee wil gaan. Als ondernemer heb je het laatste woord.
  • Een financieringsbehoefte tussen 75.000 en 500.000 € kan door BAN Vlaanderen ingevuld worden. In 80% van de projecten ligt het bedrag hiertussen. Wanneer je in zee gaat met een business angel, kun je de inbreng via BAN Vlaanderen nog aanvullen met cofinanciering van PMV/z en het AAA-Fund.
  • Je kunt rekenen op de discretie van BAN Vlaanderen. Als een project aanvaard wordt, zal het in een eerste fase anoniem aan de business angels gepresenteerd worden om de ondernemer in kwestie te beschermen.
  • Bij aanvaarding van het project volgen opleidingsavonden, een analyse van het business plan, opname van je project in een newsletter en matching events. Bij het afronden van een participatie verzorgt BAN Vlaanderen dealguiding services en objectieve begeleiding.
  • BAN Vlaanderen is actief in het hele gewest en heeft lokale antennes in alle provincies om de snelle bereikbaarheid te garanderen. Er zijn ook mogelijkheden om je project buiten de landsgrenzen uit te breiden omdat onze business angels vaak ook internationaal actief zijn (geweest).

Kom ik in aanmerking?

  • Een eerste screening van de projecten gebeurt op basis van een uitgewerkt business. We verwachten ook een financieel plan met reeds geboekte successen en een middellange termijnplanning voor de toekomst.

Wat kost het je?

  • Bij aanvaarding van je project, betaal je als ondernemer een eenmalige fee van 500€ (excl. 21% BTW), deze dekt alle door BAN Vlaanderen geleverde diensten. Enkel per deelname aan een matching event is een kostendekkende vergoeding van 200€ (excl. 21% BTW) verschuldigd.
  • Bij succesvolle matching is ook een aanbrengfee door de onderneming verschuldigd waarvan de hoogte afhankelijk is van de financiële inbreng die via BAN Vlaanderen werd gerealiseerd.
01
Je start met een vrijblijvend gesprek met je coördinator. Tijdens deze stap wordt je businessplan geanalyseerd en krijg je tips om het te verfijnen.
02
Wanneer jouw business plan op punt staat, gaat de ondernemer in overleg met de coördinator om jouw project voor te leggen. 
03
Je fiche wordt verspreid binnen het BAN-netwerk. Jij wordt verder opgeleid en klaargestoomd voor het matching event indien je dat wenst.
04
Je gaat pitchen op matching events. Je hebt de kans om te netwerken met aanwezige business angels. 
05
De interesses in je project zijn bekend. Een dealguide wordt aangesteld om je verder te begeleiden tijdens het proces en samen met jou de gesprekken met de business angel te begeleiden. 
06
Er wordt eventueel een wise deal gesloten. Proficiat, je bedrijf is nu klaar om te groeien! 

Events

20
augustus 2020
Online Matching Event Augustus
10
september 2020
Herentals
Matching Event Oost
Link 21
08
oktober 2020
Brugge
Matching Event West
Van der Valk Oostkamp

Alle events

Maak jouw businessplan op

Hulp nodig bij het opmaken van je business plan? Geef je email-adres in en download onze template en ga ermee aan de slag.