BAN Vlaanderen helpt Gentse foodtech startup aan kennis, ervaring en netwerk dankzij instap van business angel

Mealhero levert vanaf oktober zijn slimme oplossing voor lekker en gezond eten

Gent, 12 september 2018 – De Gentse onderneming Mealhero rondt een initiële kapitaalronde ter waarde van 900.000 EUR af. De nieuwe fondsen bestaan uit een evenwichtige mix van subsidie, leningen en privé-kapitaal. Tegelijk stapt Jean-Marie Vliegen, ondernemer en lid van BAN Vlaanderen, aan boord.

Mealhero levert een complete oplossing voor de zorgeloze bereiding van lekker en gezond eten. De fondsen en de expertise stellen de starter in staat om in oktober zijn aanbod uit te leveren aan klanten in België en Nederland en aldus de markt te veroveren. BAN Vlaanderen ziet in deze overeenkomst een perfecte illustratie van hoe slim kapitaal een starter op de goede weg zet.

Mealhero levert zijn klanten een slimme stoomkoker die door middel van een app met 700 recepten een complete verse maaltijd bereidt uit vriesverse ingrediënten. De oplossing gaat een stap verder dan gewone maaltijdboxen en neemt ook de bereiding voor haar rekening. Mealhero speelt hiermee in op drukbezette personen die houden van lekker en gezond eten maar geen tijd of zin hebben om achter het fornuis te staan.

Oprichters Anton Claeys, Steven Debaere en Jeroen Spitaels leerden elkaar kennen aan de Vlerick Business School. Ze kregen het idee voor Mealhero doordat ze ondervonden hoe lastig het kan zijn elke dag een gezonde maaltijd te bereiden als je met een drukke uurrooster zit.

In november 2017 haalde Mealhero middels een Kickstarter crowdfundingcampagne 80.000 EUR op bij 300 fans. Mealhero overtrof de verwachtingen en bewees aldus de leefbaarheid van zijn concept. De onderneming heeft met het kapitaal haar productie opgestart en werd één van de weinige Kickstarter-projecten die op tijd opleverde.

Mealhero rondt nu een seedronde af ter waarde van 900.000 EUR. Het totaal is evenredig verdeeld over een subsidie door VLAIO, leningen en tenslotte kapitaal van de ondernemers en investeerders.
Van groot belang is de instap van business angel Jean-Marie Vliegen. CEO Jeroen Spitaels licht toe: “Wij zijn naar BAN Vlaanderen gestapt op zoek zijnde naar smart money; geld dat kennis, ervaring en een netwerk meebrengt in ons bedrijf. Jean-Marie Vliegen bleek meteen te begrijpen wie wij zijn en waar we naartoe willen. Als voormalig CFO van P&G kent hij de Fast Moving Consumer Goods (FMCG)- markt als geen ander en helpt hij ons om van ons product een merk te maken en dat merk in de markt te zetten.”

Mealhero breidt nu zijn team uit en brengt de productie op kruissnelheid. Vanaf oktober levert het zijn slimme stomers en vriesverse foodboxen aan klanten in Vlaanderen en Nederland.

BAN Vlaanderen streeft naar een evenwichtige mix tussen inbreng van ondernemers, business angels en andere investeerders. BAN Vlaanderen bemiddelt om de beste overeenkomst te maken tussen onderneming en markt enerzijds en ervaring en expertise van de business angel anderzijds. Zo ontstaat een WISE DEAL/WISE MONEY overeenkomst die een duurzame kwalitatieve samenwerking garandeert.

Over Mealhero (www.mealhero.me)

Mealhero is een Gentse food tech startup die het maaltijdproces volledig heruitvindt door mensen thuis van een gezonde en
smaakvolle maaltijd te voorzien met minimale moeite. Door het combineren van een slimme stomer, aan huis geleverde vriesverse
ingrediënten en een handige App in een allesomvattende oplossing gaat Mealhero verder dan traditionele maaltijdboxen. Mealhero
werd vooral bekend na hun overfunded campane op Kickstarter. Zeer binnenkort levert het alle toestellen en maaltijden uit aan hun
klanten – de Mealhero community.
Contact: Jeroen Spitaels CEO – telefoon:+32 472 53 20 83 – email: jeroen@mealhero.me

Over BAN Vlaanderen

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar groei en succes. BAN Vlaanderen zet in op hoge kwaliteit en toegevoegde waarde. Onder het motto ‘a Wise Deal with Wise Money’ werd een strategie ontwikkeld die erop gericht is om de slimste synergie te bewerkstelligen tussen expertise, kapitaal en ondernemerschap.
BAN Vlaanderen kan rekenen op de expertise en steun van een bijzonder sterk nationaal en internationaal netwerk van business angels, succesvolle ondernemers en ondernemende financiers. De ultieme doelstelling is steeds om tot de beste overeenkomst te komen tussen onderneming en markt enerzijds en ervaring en expertise van de business angel anderzijds.
Momenteel telt BAN Vlaanderen 233 leden (waaronder ook enkele VC-fondsen) en presenteerde in 2017 een 98-tal geselecteerde projecten. Dit resulteerde in 27 effectieve investeringen.
Contact: Dhr. Reginald Vossen – telefoon: +32 11 87 09 11 – email: r.vossen@ban.be

Voor meer informatie en contact media
PR & Communication: Benita Dreesen – GSM: +32 498 12 6001 – email: Benita@bentleye.eu

Deel dit nieuwbericht

Gerelateerde artikels

Update

BAN Vlaanderen houdt rekening met een nieuwe realiteit die elk van ons beïnvloedt en bezig houdt. We hebben besloten om met het hele team blijven verder te werken en zo bedrijven aan investeerders te matchen. Dat lijkt ons “wijs” in deze omstandigheden.

Onze evenementen en vergaderingen zullen voorlopig zoveel mogelijk virtueel en online gebeuren. Dit betekent concreet dat al onze opleidingen en matching fora zullen aangehouden worden, gebruik makende van alternatieve digitale middelen. Laten we van de nood een deugd maken en deze nieuwe manier van werken, vergaderen en netwerken samen verder ontdekken en uitdiepen. Voor vragen, stuur ons gerust een bericht op info@ban.be of contacteer onze coördinator in uw regio.